جوانانی که بی گناه عقیم میشوند
( قصه ی پر غصه ی عمل واریکوسل )
مطالب زیر دقیقا از روی کتاب دانستنی ها ی پزشکی اثر دکتر محمد محتسبی (جراح زنان و زایمان و نازایی از آمریکا – دانشیار دانشگاه) صفحه ی 454 استخراج شده است .
این مطالب عنوان شده نشان میدهد که اکثر افرادی که واریکوسل عمل میکنند ، یا تاثیری در روند نطفه سازی ندارد – یا ، وضع بیمار بدتر میشود .
* واريکوسل يا واريسی شدن عروق بيضه شايعترين بيماری مردان پس از بلوغ میباشد و 10درصد مردان بالغ به آن مبتلا میباشند. واريکوسل شايعترين عامل ناباروری مردان میباشد.
در این بیماری رگ های اطراف بیضه ها متورم میشود و چون خون بیشتری در آن تجمع پیدا میکند حرارت بیشتری به بیضه ها میرسد و در نتیجه نطفه سازی در آن مختل میگردد . این مردان وقتی به مدت طولانی روی پای خود می ایستند ، معمولا شکایت از درد بیضه ها دارند.
وقتی مریضی با این شرایط به پزشک مراجعه میکند . اتفاق ناگواری می افتد ، آن هم عمل واریکوسل است .
برخی از پزشکان بدون دیدن نتیجه ی آزمایش اسپرم ، بیمار را عمل میکنند .
بسیاری از بیماران بعد از عمل واریکوسل :
1-یا اصلا نتیجه ای نمیگیرند
2-یا تعداد و حرکت اسپرم کمتر میشود .
در زیر به سه نکته ی اساسی از دکتر محمد محتسبی (جراح زنان و زایمان و نازایی از آمریکا – دانشیار دانشگاه) در مورد عمل واریکوسل اشاره میگردد :
1- اگر مردی که واریکوسل دارد ، آزمایش اسپرم طبیعی داشته باشد . یعنی تعداد و حرکت نطفه ها نسبتا خوب باشد . هرگز نباید عمل جراحی واریکوسل را انجام دهد .
2- کسانی که نازایی دارند ، در صورتی که آزمایش اسپرموگرام (آزمایش اسپرم مرد) سالم باشد . اما سونوگرافی واریکوسل را نشان میدهد . احتیاج به عمل جراحی ندارد . مگر آنکه درد بیضه ها آنقدر شدید باشد که غیر قابل تحمل باشد . بهتر از عمل واریکوسل انجام نگیرد . مگر آنکه بعد از ظهور حاملگی صورت گیرد .
3- تاسف بارترین مطلب :
مردانی که در آزمایش نطفه ی آنها ضعیف است . اگر واریکوسل داشته باشند ، به
شرطی جراحی مفید است که واریس آنها مشخص و رگ های اطراف پوست بیضه
نمایان باشد و باچشم دیده شود . و آنچنان دردی داشته باشد که بیمار را زمین گیر
کند . اما اگر فقط سونوگرافی آن را تشخیص دهد ، عمل بی فایده است .