پرسش و پاسخ درباره کاندوم هاي مردانه
1) آيا استفاده از کاندوم ها در پيشگيري از بارداري موثرند؟
بله، کاندوم هاي مردانه در صورتي که درست استفاده شوند موثر هستند. ؛ وقتي در هر عمل جنسي به درستي و به صورت مداوم استفاده شوند فقط دو زن از هر صد زن که شريک جنسي آنها از کاندوم استفاده مي کنند ممکن است در سال نخست استفاده حامله شوند، به هر حال تعداد زيادي از مردم در هر مقاربت از کاندوم استفاده نمي کنند يا به طرز صحيح استفاده نمي کنند.
2) به چه ميزان کاندوم ها در حفاظت در مقابل عفونت ايدز(HIV) کمک کننده هستند؟
به طور ميانگين ، کاندوم ها 80% الي 96% در صورتي که بطور صحيح استفاده شوند در پيشگيري از عفونت HIV موثرند. يعني کاندوم ها مي توانند 80% الي 95% از انتقال HIV جلوگيري کنند.
براي مثال به طور ميانگين ، از ميان ده هزار زن غير عفوني که شريک جنسي مبتلا بهHIV داشتند ، اگر هر زوج فقط يک عمل جنسي واژينال داشته باشند و از کاندوم استفاده نکرده باشند ، حدود 10 زن احتمالا باHIV عفوني شوند. اگر از کاندوم استفاده کرده باشند ، احتمالا 1يا 2 زن با HIV عفوني شوند.
احتمال اينکه شخصي که در معرض HIV قرار مي گيرد ، عفوني شود مي تواند خيلي زياد باشد،اين احتمال به مرحله اي از عفونت که شريک جنسي در آن قرار دارد بستگي دارد.( در مراحل ابتدايي و انتهايي فاز واگيري بيشتر است). از جمله :
3) آيا استفاده گاه به گاه از کاندوم جهت پيشگيري ازبيماري هاي منتقله جنسي پيشنهاد مي شود؟
براي محافظت بهتر، کاندوم بايد در هر عمل مقاربت استفاده شود. در بعضي از موارد مي تواند هرچند وقت يک بار استفاده شود.
4) آيا استفاده از کاندوم ها ريسک انتقال بيماري هاي منتقله جنسي را در جريان مقاربت مقعدي کاهش مي دهد؟
بله، بيماري هاي منتقله جنسي مي تواند از شخصي به ديگري در جريان هر نزديکي که آلت تناسلي به داخل هر قسمتي از بدن شخص ديگر فرو برده مي شود منتقل شود. بعضي اعمال جنسي ريسک بيشتري نسبت به بقيه دارند. براي مثال ، ريسک عفوني شدن با HIV در جريان مقاربت مقعدي محافظت نشده 5 بار بيشتر از مقاربت واژينال محافظت نشده است. وقتي از يک کاندوم لاتکس براي مقاربت مقعدي استفاده مي شود يک مايع يا نرم کننده سليکوني لازم است تا به نگهداري کاندوم از پارگي کمک کند.
5) آيا کاندوم هاي پلاستيکي(سنتيتيک) براي پيشگيري ازبيماري هاي منتقله جنسي از جمله HIV موثر هستند؟
بله ، به نظر مي رسدکه پيشگيري کاندوم هاي پلاستيکي همانند حفاظت ايجاد شده توسط کاندوم هاي لاتکس باشد . اما در مورد آنها بطور کامل مطالعه نشده است. اداره غذا و دارو ايالات متحده توصيه کرد که کاندوم هايي که از پلاستيک ساخته و استفاده مي شوند براي جلوگيري از STDS ، از جمله HIV فقط در صورتي که شخص نمي تواند از کاندوم لاتکس استفاده کند مصرف شوند. کاندوم هايي که از پوست حيواناتي همچون پوست بره ساخته مي شوند اثري بر جلوگيري ازبيماري هاي منتقله جنسي شامل HIV ندارند.
6) آيا ليز خوردن يا پارگي کاندوم حين مقاربت شايع است؟
خير ، به طور ميانگين در حدود 2% کاندوم ها در طول مقاربت ممکن است پاره شده و يا ليز بخورند.دليل عمده آن عدم استفاده صحيح از کاندوم است. مهم است که به افراد روش صحيح بازکردن ، جاگذاري و خارج کردن کاندوم و همچنين اجتناب از کارهايي که خطر پاره شدن کاندوم را افزايش مي دهد، را ياد بدهيم.
7)چه اقداماتي را زنان و مردان مي توانند انجام دهند تا خطر حاملگي و ابتلا به بيماري هاي منتقله جنسي در طي تماس جنسي که کاندوم ليز خورده يا پاره شده، کاهش يابد؟
اگر کاندوم ليز خورده و درآمده و خراب شده ،دادن قرص هاي ضدبارداري اورژانس مي تواند خطر حاملگي را کاهش دهد و تا حدودي خطر ابتلا به بيماري هاي منتقله جنسي ، بجز ايدز کاهش يابد . شست و شوي پنيس کمک کننده نيست. دوش واژينال نيز خيلي در پيشگيري از حاملگي موثر نيست. خطر ابتلا به HIVو بيماري هاي منتقله جنسي و بيماري هاي التهابي لگن افزايش مي يابد. اگر فرد بصورت قطعي در معرض HIV قرار بگيرد درمان آن داروهاي ضد ويروس است.